Gratinerte blåskjell

Vurdering

4.1
(14)

Du trenger:

  • 1 kg friske blåskjell
  • 3 dl vann
  • 1 boks hermetiske tomater
  • ½ chili
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 2 bunter persille
  • 1 bunt kjørvel
  • 8 ss brødsmuler
  • 8 ss parmesan
  • ½ ts salt

Slik gjør du:

Kast blåskjell som allerede har åpnet seg eller er knuste. Vask dem godt.

Damp blåskjellene i vann i 5 minutter, til de åpner seg. Kast de skjellene som ikke har åpnet seg. La dem avkjøles. Del skjellene og legg delen med innmat i en ildfast form.

Lag fyllet. Surr finhakket chili og hvitløk i olivenolje i ca. 2 minutter, ha i tomatene og kok på svak varme i 5–10 minutter. Smak til tomatsausen med ½ ts salt og 1 ts sukker.

Finhakk urter og riv parmesan. Bland dette sammen med brødsmulene og ha i ¼ ts salt.

Legg en liten ts med tomatsaus i hvert skjell, og ha ca. 1 ts av den tørre blandingen på toppen.

Sett skjellene under grillen i ovnen på 180 ºC i ca. 5 minutter.

Spises som forrett eller som snacks.

«Gratinerte blåskjell er enkelt og godt!»

Hva synes du om denne oppskriften?

Klikk på en stjerne for å rangere den!

Gjennomsnittlig rangering 4.1 / 5. Antall stemmer: 14

Ingen stemmer så langt! Bli den første til å rangere oppskriften.

Populære oppskrifter akkurat nå