Halvgrove rundstykker

Gjærbakst blir best når man tar tiden til hjelp. Deigen skal eltes og knas godt, og det er viktig å ikke slurve med hevinga.

Vurdering

3.7
(9)

Slik gjør du:

Ha alle de tørre ingrediensene i en bakebolle. Smelt smøret i en gryte og tilsett vannet. Varm opp til 38 grader. Tøm væsken i det tørre.

Kjør alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin med eltekrok i 10 minutter. Tilsett litt mer mel dersom deigen er klissete. Deigen skal slippe bakebollen.

Dekk bollen med plast og la den heve ca. en time.

Del deigen opp i ca. 25 emner og bak de ut til runde og fine rundstykker. Ha rundstykkene på en stekeplate med bakepapir, og la de etterheve i ca. 40 minutter.

Stekes midt i ovnen i 15-18 minutter på 220 grader.

«God og luftige rundstykker!»

 

Hva synes du om denne oppskriften?

Klikk på en stjerne for å rangere den!

Gjennomsnittlig rangering 3.7 / 5. Antall stemmer: 9

Ingen stemmer så langt! Bli den første til å rangere oppskriften.

Populære oppskrifter akkurat nå