Havre- og rugbrød

Vurdering

3.8
(21)

Du trenger:

  • 500 g siktet hvetemel
  • 150 g lettkokte havregryn
  • 100 g siktet rugmel
  • 12 g salt
  • 8 g tørrgjær 
  • 5,5 dl vann

 

 

Slik gjør du:

Ha alt det tørre i en bolle,. Lunk vannet til ca. 36 grader og hell det i det tørre. Kjør deigen i en kjøkkenmaskin med eltekrok i ca. 5 minutter på lav hastighet. 

Dekk bollen med plast og hev deigen til dobbelt størrelse. 

Form brødet lett og ha det i en smurt brødform. Etterhev i ca. 40 minutter. 

Stek midt i ovnen på 200 grader i ca. 45 minutter.

«Saftig brød !»

Hva synes du om denne oppskriften?

Klikk på en stjerne for å rangere den!

Gjennomsnittlig rangering 3.8 / 5. Antall stemmer: 21

Ingen stemmer så langt! Bli den første til å rangere oppskriften.

Populære oppskrifter akkurat nå​