Horn

Prøv denne oppskriften på myke, og saftige horn. Havremel i deigen gjør de litt sunnere og gir mer smak.

Vurdering

4.2
(140)

Du trenger:

  • 50 g smør
  • 5,5 dl melk
  • 25 g fersk gjær
  • 1 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 600 g hvetemel
  • 100 g havremel
  • egg til pensling
  • sesamfrø eller valmuefrø

 

 

Slik gjør du:

Smelt smøret og ha i melka. Varm opp til ca 35 grader. Smuldre i gjær og rør den ut i melkeblandingen.

Ha det tørre i en bolle, og hell i melkeblandingen. Kna deigen godt eller kjør den i en kjøkkenmaskin i fem minutter til deigen blir smidig og seig. La deigen heve til dobbel størrelse under et klede.

Kjevl deigen til en runding med ca. 40 cm i diameter. Del den i 16 pizzastykker. Rull inn fra den tykkeste delen og form endene som et horn.

Ha hornene på et stekebrett med matpapir, og etterhev i ca. 30 minutter under et klede. Pensle med egg, og strø på sesam- eller valmuefrø.

Stekes på 180 grader i ca. 20 minutter

«Nydelige horn!»

Hva synes du om denne oppskriften?

Klikk på en stjerne for å rangere den!

Gjennomsnittlig rangering 4.2 / 5. Antall stemmer: 140

Ingen stemmer så langt! Bli den første til å rangere oppskriften.

Populære oppskrifter akkurat nå​