Hveteboller

Grunnoppskrift til saftige, myke og gode hveteboller.

Vurdering

4.1
(18)
Slik gjør du:

Ha alt det tørre i en stor bakebolle.

Smelt smøret i en gryte og tilsett melk. Varm opp til ca. 38 grader. Rør eggene godt inn i melkeblandingen.

Hell melkeblandingen i bollen med det tørre, og bland det godt sammen. Dersom deigen er for klissete så kan du tilsette litt mer mel. 

Ha litt mel på bordet og kna deigen i ca. 3 minutter til den blir smidig. Sett deigen på et lunt sted og la den heve ca. 1 time til dobbel størrelse..

Del så deigen opp i 28 emner. Trill bollene runde og fine. Legg bollene på et stekebrett med bakepapir.

Sett bollene til etterheving på et lunt sted i ca. 1 time. Ha et kjøkkenhåndkle over.

Pensle bollene med pisket egg rett før de settes i ovnen

Stekes på 230 grader i ca. 10 minutter. 

«Verdens beste bolleoppskrift!»

Hva synes du om denne oppskriften?

Klikk på en stjerne for å rangere den!

Gjennomsnittlig rangering 4.1 / 5. Antall stemmer: 18

Ingen stemmer så langt! Bli den første til å rangere oppskriften.

Populære oppskrifter akkurat nå​