Hveteboller med eggekrem

Saftige hveteboller med herlig hjemmelaget eggekrem. Supergodt og en sikker vinner hos både store og små!

Vurdering

4.5
(2)

Du trenger:

  • 1,1 kg hvetemel
  • 180 g sukker
  • 300 g smør
  • 6 dl helmelk
  • 2 egg
  • 1 pose tørrgjær
Eggekrem:
  • 4 dl helmelk
  • 2 eggeplommer
  • 30 g sukker
  • 4 ts vaniljesukker
  • 20 g potetmel

 

 

Slik gjør du:

Ha alt det tørre i en stor bakebolle.

Smelt smøret i en gryte og tilsett melk. Varm opp til ca. 38 grader. Rør eggene godt inn i melkeblandingen.

Hell melkeblandingen i bollen med det tørre, og bland det godt sammen. Dersom deigen er for klissete så kan du tilsette litt mer mel. 

Ha litt mel på bordet og kna deigen i ca. 3 minutter til den blir smidig. Sett deigen på et lunt sted og la den heve ca. 1 time til dobbel størrelse.

Mens deigen hever lager du eggekrem. Bland melk, eggeplommer, sukker, vaniljesukker og potetmel i en gryte. Rør mens blandingen varmes opp til kokepunktet. Kremen skal være tykk, men ikke seig og hard.

Del så deigen opp i 28 emner. Trill bollene runde og fine.Lag en dyp grop i midten av bollen og fyll med eggekrem Legg bollen på et stekebrett med bakepapir.

Sett bollene til etterheving på et lunt sted i ca. 1 time. Ha et kjøkkenhåndkle over.

Pensle bollene med pisket egg rett før de settes i ovnen

Stekes på 230 grader i ca. 10 minutter

«Boller med hjemmelaget eggekrem!»

Hva synes du om denne oppskriften?

Klikk på en stjerne for å rangere den!

Gjennomsnittlig rangering 4.5 / 5. Antall stemmer: 2

Ingen stemmer så langt! Bli den første til å rangere oppskriften.

Populære oppskrifter akkurat nå