Hveteboller med mandelmasse

Mandelmasse i hvetebollene er kjempegodt. Prøv det!

Vurdering

4
(1)
Slik gjør du:

Ha alt det tørre i en stor bakebolle.

Smelt smøret i en gryte og tilsett melk. Varm opp til ca. 38 grader. Rør eggene godt inn i melkeblandingen.

Hell melkeblandingen i bollen med det tørre, og bland det godt sammen. Dersom deigen er for klissete så kan du tilsette litt mer mel. 

Ha litt mel på bordet og kna deigen i ca. 3 minutter til den blir smidig. Sett deigen på et lunt sted og la den heve ca. 1 time til dobbel størrelse.

Mens deigen hever lager du mandelmassen. Mal mandlene med skall. Bland sukker og halvpisket eggehvite i de malte mandlene. Rør det godt sammen til en grøt.

Del så deigen opp i 28 emner. Trill bollene runde og fine. Lag en fordypning i hver bolle og fyll med mandelmasse. Trekk deigen over fyllet så det dekker. Legg bollene med deigskjøten ned på et stekebrett med bakepapir.

Sett bollene til etterheving på et lunt sted i ca. 1 time. Ha et kjøkkenhåndkle over.

Pensle bollene med pisket egg rett før de settes i ovnen

Stekes på 230 grader i ca. 10 minutter

«Verdens beste bolleoppskrift!»

Hva synes du om denne oppskriften?

Klikk på en stjerne for å rangere den!

Gjennomsnittlig rangering 4 / 5. Antall stemmer: 1

Ingen stemmer så langt! Bli den første til å rangere oppskriften.

Populære oppskrifter akkurat nå