Du trenger:
- 170 g hvetemel
- 30 g byggmel
- 1 dl vann
- 0,3 dl solsikkeolje
- 1/2 ts salt
Slik gjør du:
Bland mel, vann, olje og salt godt sammen. Bruk helst en kjøkkenmaskin, men dersom du ikke har det kan du også bruke hendene.
Ha deigemnet i en bolle og dekk til med plast. La deigen hvile i ca 20 minutter.
Rull deigen og del den i 6 like store stykker. Kjevl deigstykkene runde og fine med litt mel. De skal være tynne og ca. 17 cm i diameter.
Stek på ganske sterk varme i en tørr panne eller på takke ca. 40 sekund på hver side.
Smaker best nystekte. Skal du bruke de senere så legg de ferdigstekte tortillalefsene i et klede med plast rundt til du skal bruke de. Blir de harde tar du vann på begge sider av tortillalefsene (hold de under vannkrana og bløt de godt) og legger et koppehandkle mellom hver lefse. La de ligge ca. 15 minutter til de er myke og gode