Indrefilet av okse med rødvinsaus

Vurdering

4.4
(5)

Du trenger:

  • 800 g indrefilet av okse
  • 3 ss smør
  • 200 g blandet sopp
  • 1/2 løk 
  • 2 dl rødvin
  • 4 ss soyasaus
  • 4 dl fløte
  • 1/2 ts tørket timian
  • salt og pepper

Slik gjør du: 

Skjær hinnene av indrefileten. Kjøttet skal være romtemperert ved steking.

Ha smør i en stekepanne og brun indrefileten godt på ganske høy varme. Sett den i stekeovnen på 115 grader og stek til den har en kjernetemperatur  på ca. 55 grader.

Ha 2 ss smør i stekepanna kjøttet ble stekt i. Finhakk løk og stek den myk. Del soppen i halve skiver og stek sammen med løken. Ha i salt, pepper og timian.

Når løk og sopp er godt stekt har du i rødvin og soyasaus. La det koke ca 10 minutter. Ha så over fløten. Dersom det er litt kraft frå indrefileten så har du det i sausen.

Ta ut indrefileten og la den hvile ca. 5 minutter før du skjærer i den. Krydre den med salt og pepper og skjær i tynne skiver. Server indrefilet med saus og kokte poteter.

«Indrefilet med supergod saus!»

Hva synes du om denne oppskriften?

Klikk på en stjerne for å rangere den!

Gjennomsnittlig rangering 4.4 / 5. Antall stemmer: 5

Ingen stemmer så langt! Bli den første til å rangere oppskriften.

Populære oppskrifter akkurat nå