Du trenger:
- 250 g kjeks
- 125 g smelta smør
- 1 ts kanel
Ostefyll:
- 800 g kremost naturel
- 1 boks rømme
- 250 g sukker
- 1 vaniljestang
- 3 egg
- 3 ss mel (event. glutenfritt)
Karamellsaus:
- 80 g brunt sukker
- 2 ss smør
- 1,5 dl kremfløte
- 2 klyper salt
Slik gjør du:
Sett ovnen på 160 grader, og finn frem en rund kakeform på ca. 24 cm. Knus kjeksene til en fin masse og bland den med smeltet smør og kanel. Trykk kjeksmassen godt ned i bunnen på formen.
Ha osten i en bolle og rør den med en visp eller håndmikser. Bland i rømme, sukker og egg. Skjær vaniljestangen i to og skarp ut frøene. Ha i frøene. Miks det godt sammen.
Hell ostefyllet over kjeksmassen, og sett kaken i ovnen. Stek kaken i 70 minutert. Slå av varmen og ha opp ovnsdøren. La kaken stå i ovnen i 30 minutter. Ta den ut, la den kjøle seg ned, og sett den i kjøleskap over natten.
Lag karamellsaus ved å blande brunt sukker, krem, smør og salt i en kjele. Varm det opp og rør til den begynner og tykne. Slå av varme , la den kjøles litt ned og ha karamellsausen i en beholder.
Hell karamellsausen over kaken neste dag, og server kaken.