Kjøttform med potetlokk

Vurdering

4.1
(68)

Du trenger:

  • 2 ss olje
  • 1 gul løk
  • 1 gulrot
  • 4 hvitløkfedd
  • 2 ss olje
  • 500 g kjøttdeig
  • 1 ts salt
  • 2 ss tomatpure
  • 1 boks tomater
  • 1 ts pepper
  • 1 klype kanel
  • 1 klype muskat
  • 1 klype nelik
  • 1 laurbærblad
  • 1 ts sukker
  • 2 ss soyasaus
  • 1 kg potet
  • 70 g smør
  • 2 dl helmelk

Slik gjør du:

Finhakk løk, gulrot og hvitløk. Stek de blanke i en panne med olje. Tilsett kjøttdeigen og stek til den er gjennomstekt.
 
Ha i salt og tomatpure, og bland det godt inn i kjøttdeigen. Ha i tomatene og krydderet. La det koke noen minutter og smak til med salt, sukker og soyasaus.

Skrell potetene og del de i grove biter. Kok potetene møre i vann. Hell ut vannet og la de dampe fra seg. Mos potetene godt, og ha i smør og salt. Rør i melka til slutt.
 
Fordel kjøttblandingen i en ildfast form og ha potetmassen over. Du kan og bruke en kakesprøyte og lage fine topper. Stek på 180 grader i ca. 30 minutter.
«Lett å lage – lett  å like!»

Hva synes du om denne oppskriften?

Klikk på en stjerne for å rangere den!

Gjennomsnittlig rangering 4.1 / 5. Antall stemmer: 68

Ingen stemmer så langt! Bli den første til å rangere oppskriften.

Populære oppskrifter akkurat nå