Kjøttkaker med ertepuré

Heimelaga kjøtkaker er ein god og klassisk norsk middag. Dei beste kjøtkakene er dei ein fekk servert i barndommen. Denne oppskrifta er slik eg har lært av min mamma.

Vurdering

4.4
(86)

Du trenger:

  • 400 g kjøttdeig
  • 1 ts salt
  • 1 ss potetmel
  • 1.5-2  dl melk
  • 1/2 ts pepper
  • 1/4 ts muskat
  • 1/4 ts ingefær
Brun saus:
  • 3 ss smør
  • 4 ss mel
  • 4-5 dl kjøttkraft eller vann
  • 1/2 ts dijon sennep 
  • 1 ss ripsgele
  • 1 ts salt
  • event. en fløteskvett eller litt brunost
Ertepuré:
  • 400 g frosne erter
  • 50 g smør
  • salt og pepper

Slik gjør du:

Kjør kjøttdeigen i en kjøkkenmaskin med eltekrok. Tilsett salt og kjør det noen minutter til deigen blir seig. Ha i potetmelet og spe med melk. Melken og kjøttdeigen må ha samme temperatur. Bland inn krydderet til slutt. Kjør deigen til alle ingrediensene har blandet seg godt sammen.  

Ha litt vann på hendene, og form deigen til runde kjøttkaker. Stek kjøttkakene i stekepanne med smør. Stek ca. 4 min på hver side eller til de er gjennomstekt. Kjøttkakene kan også etterstekes i stekeovnen på 180 grader i ca. 15 minutter. 

Lag brun saus. Smelt smør i en gryte og ha i mel. Brun det over svak varme ved stadig omrøring. Den er ferdig når massen er nøttebrun. Spe med kraft og smak til med øvrige ingredienser.

Lag ertepuré. Kok opp ertene. Hell av vannet, tilsett smøret og mos det sammen med en stavmikser. Smak til med salt og pepper. 

Server med kokte poteter og rørte tyttebær.

«Eg elsker kjøttkaker!»

Hva synes du om denne oppskriften?

Klikk på en stjerne for å rangere den!

Gjennomsnittlig rangering 4.4 / 5. Antall stemmer: 86

Ingen stemmer så langt! Bli den første til å rangere oppskriften.

Populære oppskrifter akkurat nå​