Du treng:
- 800 g kyllingfilet
- ½ ts salt
Marinade:
- 1 kvast rosmarin
- 4 ss rapsolje
- 3 kvitlaukfedd
- 1 ts honning
Dressing:
- 5 tomatar
- 1 paprika
- 1 ts salt
- 1 ts pepar
- 5 kvitlaukfedd
- 8 ss olivenolje
- 1 ts eddik 7% klar
- 2 ss hakka koriander
Salat:
- 200 g salat
- 2 raudbetar
- 1 raudlauk
- 1 kokt maiskolbe
- 60 g erter
- 100 g fetaost
- salt etter smak
Slik gjør du:
Lag marinaden. Hakk kvitlauken og bland han med olje, honning og rosmarin. legg kyllingen i marinaden og lat han ligge minst 1 time i kjøleskåpet.
Lag dressingen. Del tomatane og paprikaen i to. Behald skalet på kvitlauken. legg tomatane, paprikaen og heile kvitlaukfedd på ein grill. Du kan eventuelt ha dei i ei eldfast form og grille dei i steikeomnen på 200 grader i ca. 1 time.
Fjern skalet på kvitlauken og køyr dei grilla grønsakene og kvitlauken i ein foodprosessor saman med olje, salt, pepar og eddik. Køyr det i 3–4 minutt til ein heilt jamn masse. Finhakk koriander og ha i til slutt. Er dressingen litt tynn, kan du koke han til han vert tjukkare.
Skrell og del raudbetane i bitar. legg dei i ei eldfast form og ha over litt olje. Ha steikefolie over forma. Bak dei i omnen i ca. 30 minutt på 200 grader.
Del opp salaten og skjer raudlauken i tynne skiver. Skrap maisen av kolben. Bland saman alle grønsakene til salaten i ein bolle.
Grill kyllingfiletane eller steik dei i panna. Ha på salt og skjer filetane i skiver når dei er ferdig steikte.
Ha salat på tallerkenen, legg på skiver av kyllingfilet og smuldre fetaost på toppen. Ha over litt salt. Server med dressing.