Du trenger:
- 800 g laks
- 1 ss smør
- 2 ss olje
Saus:
- 4 fedd hvitløk
- 1 ts ingefær
- 3 ss olivenolje
- 4 ss soyasaus
- 1 ss honning
- 1 lime
- 2 ss chilisaus (sriracha)
- 1 ss smør
- 3 ss olje
- 3 ss vann
Tilbehør:
- 200 g spinat
- 1 ss smør
- koriander til garnityr
- nudler eller ris
Slik gjør du:
Ha 2 ss olje og 1 ss smør i en stekepanne og stek laksen på ganske høy varme. Laksen skal være litt rå i midten, så ikke stek for lenge. Ta fiskestykkene ut av panna og legg de på en tallerken.
Ha en ss smør og 3 ss olivenolje i panna. Finhakk hvitløk og ingefær og stek det blankt i panna. Ha i de andre ingrediensene til sausen og kok til sausen tykner. Slå av varmen, legg laksen tilbake i panna og øs saus over den med en skje.
Ta en annen panne og ha i 1 ss smør. Ha i spinaten og stek til den faller sammen.
Kok ris eller nudler etter anvisning på pakken. Server laksen med spinat, saus og ris eller nudler.