Lammeskank

Lammeskank er ei relativt rimeleg råvare, og etter nokre timar i omnen vert kjøtet utruleg mørt og smakfullt. Omnstekte rotgrønsaker, og potet- og sellerirotmos passar godt som tilbehør.

Vurdering

4.3
(32)

Du treng:

  • 4 lammeskankar
  • 2 ss smør
  • 1 lauk
  • ½ sellerirot
  • 3 gulrøter
  • ½ purre
  • ¼ kålrot
  • 3 laurbærblad
  • 2 dl vatn
  • 2 dl raudvin
  • 3 ss tomatpure
  • salt og pepar etter smak

Slik gjer du:

Brun skankane godt i ei steikepanne med smør. Legg dei så over i ei djup eldfast form. Kutt grønsakene og ha dei i forma.

Bland tomatpureen saman med vatn og raudvin, og hell det over i forma. Dryss over salt og pepar, og legg i laurbærblada. Legg steikefolie over forma, og steik på 200 grader i 2-3 timar. Ta av steikefolien og steik forma i ca. 20 minutt til.

Server med potet- og sellerirotmos.

«Oppskrifta er frå boka Naturleg – enkle matoppskrifter og jordnære gleder»

Hva synes du om denne oppskriften?

Klikk på en stjerne for å rangere den!

Gjennomsnittlig rangering 4.3 / 5. Antall stemmer: 32

Ingen stemmer så langt! Bli den første til å rangere oppskriften.

Populære oppskrifter akkurat nå​