Margits beste surdeigsbrød

Vurdering

3.5
(6)

Du trenger:

  • 450 g siktet hvetemel
  • 40 g fint sammalt hvetemel
  • 30 g fint sammalt rugmel
  • 120 g surdeig
  • 350 g vann
  • 10 g salt
Surdeig:
  • 25 g surdeisstarter
  • 50 g vann
  • 50 g siktet hvetemel

Slik gjør du:

Lag surdeigen. Varm vannet til 23-25 grader. Ha surdeigsstarteren i en bolle og bland inn hvetemelet og vannet. La bollen stå under plast i romtemperatur i 12-16 timer.

Lag brøddeigen. Varm vannet til 23-25 grader. Bland sammen melet i en bakebolle. Sett til side ca. 1,5 dl av vatnet og hell resten av vannet i bakebollen. Ha i surdeigen.

Rør deigen på sakte fart i en kjøkkenmaskin med eltekrok i ca. 4 minutter, til deigen er smidig. Mot slutten av eltetiden har du i resten av vannet litt og litt. La deigen stå under plast i ca. 30 minutter.

Ha saltet i deigen og elt det inn. Sett brødet til heving under plast i romtemperatur i 4-6 timer. Brett deigen noen ganger i løpet av hevetida. Da får deigen luft og spenst.

Form deigen til et brød og ha det i en hevekurv. Sett det til heving i kjøleskapet i 1-2 døgn.

Ta ut brødet av kjøleskapet 1-2 timer før du skal steke det og la det heve i romtemperatur.   

Skjær med en skarp kniv ca. 3 cm ned deigen i to skrå snitt, rett før du setter brødet i ovnen.

Stek brødet på 240 grader i ca. 35 minutter.

Tips: Legg en isbit i ovnen under steking av brødet. Det tilfører fuktighet som gjør at brødet sprekker mer kontrollert. Dessuten blir skorpa noe mykere og stekefargen penere.

«Nydelig surdeigsbrød!»

Hva synes du om denne oppskriften?

Klikk på en stjerne for å rangere den!

Gjennomsnittlig rangering 3.5 / 5. Antall stemmer: 6

Ingen stemmer så langt! Bli den første til å rangere oppskriften.

Populære oppskrifter akkurat nå​