Du trenger:
- 8 dl fisk- og kålrotkraft
- 3 ss smør
- 3 ss hvetemel
- 2 dl fløte
- 150 g gulrot
- 100 g kålrot
- 3 ss finhakket purre
- 500 g ørret eller laks (ferdig renset)
Slik gjør du:
Rens og fileter fisken. Legg fiskefiletene til side.
Ha fiskeben og fiskehode sammen med ca. 300 g kålrot i grove biter oppi en kjele. Fyll på med vann til det dekker ingrediensene. Kok opp og la det trekke 1,5 timer. Sil kraften. Dersom du ikke har hel fisk, kan du koke kraft med kålrot, sellerirot og eventuelt litt bacon.
Kutt kålrot og gulrot i fine små terninger og ha de oppi en kjele med vann. Kok i 15 minutter og sett til side
Skjær fiskefiletene i 2 cm store terninger.
Smelt 3 ss smør og visp inn 3 ss mel. Jevn med 8 dl kraft. Tilsett litt og litt kraft, og rør god så det ikke blir klumpete. Kok opp mellom hver jevning.
La det koke i 10 min på svak varme mens du rører. Når det er 2 minutter igjen av koketiden så har du oppi 2 dl fløte, de kokte grønnsakene, fisken og finhakket purre.
Smak til med salt og pepper.
Server straks med nybakt brød eller lefse. Skvis gjerne noen dråper lime over suppa suppa rett før servering.