Margits fiskesuppe

Dette er en enkel og god fiskesuppe som er inspirert av tradisjonsretten nepespa fra Setesdal. I nepespa kombineres kålrot og fisk. Det gir en balansert og god smak. Jeg har laget kraft på fiskeben og fiskehode. Dersom du ikke har hel fisk, men bruker ferdige fileter, så anbefaler jeg å koke en kraft på kålrot og sellerirot. Du kan også ha oppi 50 g bacon for en mer smaksrik kraft.

Vurdering

5
(3)
Slik gjør du:

Rens og fileter fisken. Legg fiskefiletene til side.

Ha fiskeben og fiskehode sammen med ca. 300 g kålrot i grove biter oppi en kjele. Fyll på med vann til det dekker ingrediensene. Kok opp og la det trekke 1,5 timer. Sil kraften. Dersom du ikke har hel fisk, kan du koke kraft med kålrot, sellerirot og eventuelt litt bacon.

Kutt kålrot og gulrot i fine små terninger og ha de oppi en kjele med vann. Kok i 15 minutter og sett til side

Skjær fiskefiletene i 2 cm store terninger.

Smelt 3 ss smør og visp inn 3 ss mel. Jevn med 8 dl kraft. Tilsett litt og litt kraft, og rør god så det ikke blir klumpete. Kok opp mellom hver jevning.

La det koke i 10 min på svak varme mens du rører. Når det er 2 minutter igjen av koketiden så har du oppi 2 dl fløte, de kokte grønnsakene, fisken og finhakket purre.

Smak til med salt og pepper.

Server straks med nybakt brød eller lefse. Skvis gjerne noen dråper lime over suppa suppa rett før servering.

«Denne fiskesuppa er inspirert av tradisjonsretten nepespa fra Setesdal!«

Hva synes du om denne oppskriften?

Klikk på en stjerne for å rangere den!

Gjennomsnittlig rangering 5 / 5. Antall stemmer: 3

Ingen stemmer så langt! Bli den første til å rangere oppskriften.

Populære oppskrifter akkurat nå​