Nakkekoteletter med kålrotstappe, hvit saus og kokte poteter

Vurdering

4.2
(19)

Du trenger:

  • fire store nakkekoteletter
  • 2 ss smør
  • 800 g poteter
  • 800 g kålrot
  • 3 ss smør til kålrabien
Hvit saus
  • 3 ss smør
  • 3 ss mel
  • 4-5 dl melk

Slik gjør du:

Skrell potetene og ha de i en kjele med kaldt vann. Kok til de er møre.
 
Skrell kålroten, del den i mindre biter og kok i ca. 40 minutter. Hell ut vannet, ha i 3 ss smør og mos med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
 
Lag hvit saus. Smelt smøret i en gryte, ha i mel og rør godt med en visp. La de koke 1 minutt. Spe med melk under stadig omrøring til klumpfri saus.
 
Stek nakkekoteletter på høy varme i en  stekepanne med smør. Stek i ca 2 minutter på hver side til de får en god stekeskorpe. Skru så ned varmen og la de surre i ca. 10 minutter til de er gjennomstekte.
 
Server nakkekotelettene med kokte poteter, kålrotstappe og hvit saus.
 
Du kan variere denne retten med kålrotstuing i stedet for kålrotstappe. Kålrotstuing langes enkelt ved å blande kokte kålrotbitene inn i den hvite sausen. 

 Ha gjerne litt av stekefettet over kotelettene før servering.

Hva synes du om denne oppskriften?

Klikk på en stjerne for å rangere den!

Gjennomsnittlig rangering 4.2 / 5. Antall stemmer: 19

Ingen stemmer så langt! Bli den første til å rangere oppskriften.

Populære oppskrifter akkurat nå