Du trenger:
- 250 g hasselnøtter
- 225 g melis
- 3 eggehviter
- 40 hele nøtter
- 100 g mørk sjokolade
- 1 ss delfiafett
Slik gjør du:
Mal nøttene godt. Bruk helst i en mandelkvern, men en vanlig blender går også fint.
Pisk eggehvitene stive. Bland melis og nøtter inn i eggehvitene med en slikkepott. Ha massen i en sprøytepose.
Sprøyt kakene ut på et stekebrett dekket med bakepapir. Pynt med en hel nøtt på toppen av hver kake.
Stek kakene midt i ovnen på 180 grader i 10-15 minutter. Avkjøl kakene på brett.
Ha delfiafett og sjokolade i en liten gryte og smelt det på svak varme. Dupp bunnen av kjeksen i sjokoladen og legg de tilbake på brettet. Nøtterosene er klar til å serveres når sjokoladen har stivnet.
Oppskrifter ca. 35 kaker