Nypesuppe

Det er høst og tid for nyper! Den oransje-røde frukten på nypebuskene er proppfull av C vitaminer og gode antioksidanter. Helt fra barndommen av har nypesuppe vært en av mine favorittretter. Nypesuppe er godt, sunt og enkelt å lage - og passer perfekt en kald høstkveld. Prøv denne oppskriften og lag nyepsuppe i dag du også!

Vurdering

4.4
(10)

Du trenger:

  • 400 g nyper (urenset)
  • 1,3 l vann
  • 80 g sukker
  • 2 ss sitronsaft
  • 2 ts potetmel

Slik gjør du:

Fjern stilken og det grønne fra nypene. La frøene være i. Skyll nypene.

Kok nypene i ca. 30 minutter i 1,3 l vann. Ta opp nypene av kjelen. Ikke hell ut kokevannet. Press nypene gjennom en sil til en pure.

Sil eventuelt kokevannet viss det har kommet litt rusk i det. Ha pureen i kokevannet, tilsett sukker og kok opp.

Løs opp 2 ts potetmel i 4 ss kaldt vann, og ha det i suppa. Kok i to minutter. Skvis over litt sitronsaft, og suppa er ferdig.

Dette skal gi ca. 1,2 l suppe. Dersom mye vann har dampet vekk under koking kan du etterfylle. Serveres varm eller kald, og gjerne med en klatt rømme eller litt fløte.

«Nypesuppe passer perfekt en kald høstkveld!»

Hva synes du om denne oppskriften?

Klikk på en stjerne for å rangere den!

Gjennomsnittlig rangering 4.4 / 5. Antall stemmer: 10

Ingen stemmer så langt! Bli den første til å rangere oppskriften.

Populære oppskrifter akkurat nå