Du treng:
- 400 g nyper (ureinska)
- 1,3 l vatn
- 80 g sukker
- 2 ss sitronsaft
- 2 ts potetmjøl
- 4 ss kaldt vatn
Slik gjer du:
Fjern stilken og det grøne frå nypene. La frøa vere i. Vask nypene.
Kok nypene i vatn i ca. 30 minutt. Ta opp nypene av kjelen. Ikkje hell ut kokevatnet. Press nypene gjennom ein sil til ein puré.
Sil eventuelt kokevatnet viss det har kome litt rusk i det. Ha pureen i kokevatnet, ha i sukker og kok opp.
Løys opp potetmjøl i kaldt vatn og ha det i suppa. Kok i 2 minutt. Skvis over sitronsaft, og suppa er ferdig.
Dette skal gje ca. 1,2 l suppe. Dersom det dampar vekk mykje vatn medan det koker, kan du etterfylle med vatn. Kan serverast varm eller kald, og gjerne med ein klatt rømme eller litt fløyte.