Du trenger:
Bunn:
- 250 g digestive kjeks
- 100 g smør
Ostemasse:
- 6 gelatinplater
- 4 ss kaldt vann
- 1 dl sitronsaft
- 3 dl kremfløte
- 600 g kremost
- 230 g sukker
Gelélokk med jordbær:
- 10-15 hermetiske mandarinbåter
- 300 g jordbær
- 2.5 dl med hvitvin
- 2 dl sitronsaft
- 100 g sukker
- 6 gelatinplater
Slik gjør du:
Lag bunnen: Knus kjeksene og bland i smeltet smør. Bruk en kakeform på 22-24 cm. Fordel kjeksblandingen i bunnen av kakeformen, og bruk bunnen av et glass til å trykke den godt ned.
Lag ostemassen: Legg gelatinplatene i vann. Varm opp sitronsaft og vann bland inn de oppbløtte gelatinplatene. Avkjøl til det er lunkent.
Pisk fløten stiv. Rør osten godt sammen med sukker og vend inn kremen. Ha i sitron og gelantinblandingen og rør denne forsiktig inn i ostemassen. Hell massen over kjeksbunnen og avkjøl i kjøleskap minst 6 timer.
Lag gelélokket: Kontroller at ostemassen har stivnet. Skjær jordbærene i fine skiver og legg de sammen med mandarinbåter i i et fint mønster oppå ostemassen.
Legg 6 gelatinplater i vann til de er myke (ca. 5 minutter). Varm opp hvitvin og sitronsaft, og ha i sukkeret. Ha i gelatinplatene, og rør til sukker og gelatin er oppløst. Ta av skummet på toppen. Avkjøl geléen i vannbad til den er lunken.
Hell geléen over kaka og sett den i kjøleskapet over natten.