Ostekake med jordbær og hvitvin

Ostekake med kvitvin og jordbær er ei litt annleis, men supergod ostekake.

Vurdering

4.2
(68)

Du trenger:

Bunn:
  • 250 g digestive kjeks
  • 100 g smør
 Ostemasse:
  • 6 gelatinplater
  • 4 ss kaldt vann
  • 1 dl sitronsaft 
  • 3 dl kremfløte
  • 600 g kremost
  • 230 g sukker
Gelélokk med jordbær:
  • 10-15 hermetiske mandarinbåter
  • 300 g jordbær
  • 2.5 dl med hvitvin
  • 2 dl sitronsaft
  • 100 g sukker
  • 6 gelatinplater 

Slik gjør du:

Lag bunnen: Knus kjeksene og bland i smeltet smør. Bruk en kakeform på 22-24 cm. Fordel kjeksblandingen i bunnen av kakeformen, og bruk bunnen av et glass til å trykke den godt ned.

Lag ostemassen: Legg gelatinplatene i vann. Varm opp sitronsaft og vann bland inn de oppbløtte gelatinplatene. Avkjøl til det er lunkent. 

Pisk fløten stiv. Rør osten godt sammen med sukker og vend inn kremen. Ha i sitron og gelantinblandingen og rør denne forsiktig inn i ostemassen. Hell massen over kjeksbunnen og avkjøl i kjøleskap minst 6 timer.

Lag gelélokket: Kontroller at ostemassen har stivnet. Skjær jordbærene i fine skiver og legg de sammen med mandarinbåter i i et fint mønster oppå ostemassen. 

Legg 6 gelatinplater i vann til de er myke (ca. 5 minutter). Varm opp hvitvin og sitronsaft, og ha i sukkeret. Ha i gelatinplatene, og rør til sukker og gelatin er oppløst. Ta av skummet på toppen. Avkjøl geléen i vannbad til  den er lunken.

Hell geléen over kaka og sett den i kjøleskapet over natten. 

«Nydelig ostekake!»

Hva synes du om denne oppskriften?

Klikk på en stjerne for å rangere den!

Gjennomsnittlig rangering 4.2 / 5. Antall stemmer: 68

Ingen stemmer så langt! Bli den første til å rangere oppskriften.

Populære oppskrifter akkurat nå​