Ostekake med sitron

Vurdering

4.2
(10)

Du trenger:

  • 250 g havrekjeks
  • 100 g smør
  • 5 plater gelatin
  • 5 ss vann
  • 3 dl kremfløte
  • 600 g kremost
  • 3 dl rømme
  • 250 g melis
  • 1 sitron
  • 3 dl vann
  • 1 pk sitrongelé

Slik gjør du:

Lag bunnen: Knus kjeksene og bland det sammen med smeltet smør. Bruk en kakeform på 24 cm og fordel kjeksmassen i bunnen av formen. Bruk bunnen av et glass til å trykke kjeksmassen godt ned.

Lag ostefyllet: Legg gelatinplatene i vann. Varm opp 5 ss vann, og bland inn de oppbløtte gelatinplatene. Avkjøl til det er lunkent. 

Pisk fløten til krem. Rør ost, rømme og melis godt sammen, og vend inn kremen. Ha i saften fra en sitron. Rør gelatinen godt inn i ostefyllet. 

Hell massen over kjeksbunnen, og sett kaken i kjøleskapet i minst 6 timer.

Lag gelélokket: Kok opp vann og ha i gelépulveret. Rør til pulveret er oppløst. Avkjøl til det er lunkent. Ta kaken ut av kjøleskap og ha over geléen. Du kan helle geléen over en skje, da fordeler den seg bedre. Pass på at kaken har stått lenge nok kjølig til at ostemassen er stiv.

Sett den i kjøleskapet over natten. Pynt kaken med det du ønsker.

«Fløyelsmyk ostekake med friskt gelélokk!»

Hva synes du om denne oppskriften?

Klikk på en stjerne for å rangere den!

Gjennomsnittlig rangering 4.2 / 5. Antall stemmer: 10

Ingen stemmer så langt! Bli den første til å rangere oppskriften.

Populære oppskrifter akkurat nå​