Ostekake med gelelokk

Vurdering

4.3
(31)

Du trenger:

  • 250 g digestive kjeks
  • 100 g smør
Ostefyll:
  • 6 gelatinplater
  • 1/2 dl kaldt vann
  • saft fra en halv sitron
  • 3 dl kremfløte
  • 1 boks rømme
  • 600 g kremost naturell
  • 1 vaniljestang
  • 250 g melis
Gelélokk:
  • 2.5 dl vann
  • 1 pk bringebærgelépulver

Slik gjør du:

Lag bunnen: Knus kjeksene og bland i smeltet smør. Bruk en kakeform på 24 cm. Fordel kjeksblandingen i bunnen av kakeformen, og bruk bunnen av et glass til å trykke den godt ned.

Lag ostemassen: Legg gelatinplatene i vann. Varm opp sitronsaft og vann, og bland inn de oppbløtte gelatinplatene. Avkjøl til det er lunkent. 

Pisk fløten til krem. Rør ost, rømme og melis godt sammen, og vend inn kremen. Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene, og ha frøene i osteblandingen. Ha i sitron- og gelatinblandingen, og rør den forsiktig inn i ostemassen. Hell massen over kjeksbunnen, og sett den i kjøleskapet i minst 6 timer.

Lag gelélokket: Kok opp vann og ha i gelépulveret. Rør til pulveret er oppløst. Avkjøl til det er lunkent. Ta kaken ut av kjøleskap og ha over geléen. Du kan helle  geléen over en skje, da fordeler den seg bedre. Pass på at kaken har stått lenge nok og ostemassen er stiv.

Sett den i kjøleskapet over natten. 

«Fløyelsmyk ostekake med friskt gelélokk!»

Hva synes du om denne oppskriften?

Klikk på en stjerne for å rangere den!

Gjennomsnittlig rangering 4.3 / 5. Antall stemmer: 31

Ingen stemmer så langt! Bli den første til å rangere oppskriften.

Populære oppskrifter akkurat nå​