Reinsdyrskavgryte med rosenkål

Ei herleg gryte som smakar av fjell og vidde. Passar perfekt for eit haustleg vennelag!

Vurdering

4.6
(34)

Du treng:

  • 600 g reinsdyrskav
  • 1 lauk
  • 200 g kantarell
  • 400 g rosenkål
  • 2 ss smør
  • 2 dl eplemost
  • 4 dl fløyte
  • 4 skiver brunost
  • 1 ss soyasaus
  • 4 ss rørte tytebær

Slik gjer du:

Kutt kjøtet i tynne skiver eller bruk ferdig kutta reinsdyrskav.

Ha reinsdyrskavet i ei panne og brun det med 2 ss smør. Legg det på ein tallerken.

Finhakk lauken og steik denne blank med 1 ss smør i same panna som kjøtet vart steikt i. Riv soppen i mindre bitar og del rosenkålen i to. Fres dette saman med lauken i 2 minutt.

Ha i eplemost, fløyte, brunost og soyasaus. Kok det i 2 minutt. Ha i reinskavet og kok 4 minutt til.

Smak til med salt og pepar og ha rørte tytebær på toppen. Server med kokte poteter.

«Perfekt haustmat!»

Hva synes du om denne oppskriften?

Klikk på en stjerne for å rangere den!

Gjennomsnittlig rangering 4.6 / 5. Antall stemmer: 34

Ingen stemmer så langt! Bli den første til å rangere oppskriften.

Populære oppskrifter akkurat nå​