Du treng:
- 600 g reinsdyrskav
- 1 lauk
- 200 g kantarell
- 400 g rosenkål
- 2 ss smør
- 2 dl eplemost
- 4 dl fløyte
- 4 skiver brunost
- 1 ss soyasaus
- 4 ss rørte tytebær
Slik gjer du:
Kutt kjøtet i tynne skiver eller bruk ferdig kutta reinsdyrskav.
Ha reinsdyrskavet i ei panne og brun det med 2 ss smør. Legg det på ein tallerken.
Finhakk lauken og steik denne blank med 1 ss smør i same panna som kjøtet vart steikt i. Riv soppen i mindre bitar og del rosenkålen i to. Fres dette saman med lauken i 2 minutt.
Ha i eplemost, fløyte, brunost og soyasaus. Kok det i 2 minutt. Ha i reinskavet og kok 4 minutt til.
Smak til med salt og pepar og ha rørte tytebær på toppen. Server med kokte poteter.