Saftig eplekake

Det er haust og norske epler er i sesong. Dei er søte, syrlege og saftige, og fantastisk gode. Et dei som dei er eller lag ei nydeleg eplekake.

Vurdering

4.5
(17)

Du trenger:

  • 200 g smør
  • 250 g brunt sukker
  • 3 egg
  • 250 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 dl melk
  • 4 epler
  • 1 ts kanel
  • 1 ss sukker
  • 40 g hakka mandler/nøtter

 

 

Slik gjør du:

Rør romtemperert smør og sukker luftig. Bland i ett og ett egg. Ha i det tørre. Bland i melken til slutt. 

Ha røren i en godt smurt springform på 24 cm, og ha bakepapir i bunnen av formen. 

Du kan velge on du vil skrelle eplene eller ikke. Fjern kjernehuset, del eplene i båter og trykk de ned i røren.

Dryss over sukker, kanel og grovhakka mandler eller nøtter. 

Stek kaken på nederste rille i ca. 50 minutter på 175 grader. Avkjøl kaken litt i formen før ringen løsnes. 

Server med is eller krem.

«Saftig eplekake!»

Hva synes du om denne oppskriften?

Klikk på en stjerne for å rangere den!

Gjennomsnittlig rangering 4.5 / 5. Antall stemmer: 17

Ingen stemmer så langt! Bli den første til å rangere oppskriften.

Populære oppskrifter akkurat nå​