Samosa

Vurdering

4.1
(14)

Du trenger:

  • 400 g kokte poteter
  • 3 fedd hvitløk
  • 3 ss olje
  • 200 g kyllingkjøtt (helst lårkjøtt)
  • 150 g erter
  • 1 ts chilikrydder
  • 2 ts garam masala
  • 2 ts spisskummen
  • 1 ts knuste korianderfrø 
  • 12 blad filodeig

Slik gjør du:

Kok potetene og mos de godt. Finhakk løk og hvitløk.

Ha olivenolje i en stekepanne og stek hvitløken blank. Del kyllingbitene i små terninger og stek sammen med løken. Ha i ertene og krydderet. Stek 1 minutt, mens du rører krydderet ut. Bland de  moste potetene godt sammen med resten av fyllet. Smak til med salt og pepper.

Del filodeigen i to slik at det får to trekanter. Pensle med egg mellom laga. Brett de som et kremmerhus og ha i fyll. Brett kantene rund fyllet. Lim igjen med egg og pass på at det er helt tett.

Pensle samosaene med olje og stek de i forvarmet ovn på 180 grader i 15-20 minutter.

Du kan også frityrsteke de i solsikkeolje. Varm opp oljen på middels høy varme i en dyp stekepanne eller gryte. Sjekk at oljen er varm nok ved å dyppe en tresleiv eller spisepinne opp i oljen. Oljen er varm nok når det bobler oppover pinnen.

Legg samosaene opp i oljen og friter i ca. 10 minutter, eller til de er gylne og sprø. Ta samosaene opp med hullsleiv og la de renne fra seg på matpapir. 

«Supergode samosa»

Hva synes du om denne oppskriften?

Klikk på en stjerne for å rangere den!

Gjennomsnittlig rangering 4.1 / 5. Antall stemmer: 14

Ingen stemmer så langt! Bli den første til å rangere oppskriften.

Populære oppskrifter akkurat nå