Sandwich med stekt Middagsost og tomatdressing

Vurdering

5
(2)

Du trenger:

Dressing :

  • 5 tomater
  • 1 paprika
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 5 fedd hvitløk
  • 8 ss olivenolje
  • 1 ts eddik
  • 2 ss hakka koriander

Salat:

  • 200 g salat
  • 1 røddløk
  • 60 g erter
  • 8 ss olje
  • 1/2 ts salt
  • 4 ss sitronsaft

Betalt samarbeid med Rørosmeieriet

Slik gjør du:

Lag dressingen. Del tomatene og paprikaen i to. Behold skallet på hvitløken. Legg tomatene, paprikaen og hele hvitløkfedd på en grill. Grill til de er myke og skallet er brent. Det gir en god brent smak på dressingen. Du kan eventuelt ha grønnsakene i en ildfast form og grille de i stekeovnen på 200 grader i ca. 1 time.

Fjern skallet på hvitløken og kjør grønnsakene i en matprosessor sammen med olje, salt, pepper og eddik. Kjør det i 3–4 minutter til du får en helt jevn masse. Finhakk koriander og ha i til slutt. Er sausen litt tynn, så kan du koke den til ønsket konsistens.

Del opp salaten og skjær rødløken i tynne skiver. Bland sammen alle grønsakene til salaten i en bolle. Pisk sammen olje, salt og sitronsaft og vend inn i salaten.

Stek osten i panna noen minutter på hver side til den er  gjennomvarm. Stek brødskivene i panna. Når brødet har fått en stekeskorpe gnir du det med et hvitløkfedd og har over litt olje.

Monter sandwichen med brød, salat, ost og grilla tomatsaus.

.«En perfekt lunsj!»

Hva synes du om denne oppskriften?

Klikk på en stjerne for å rangere den!

Gjennomsnittlig rangering 5 / 5. Antall stemmer: 2

Ingen stemmer så langt! Bli den første til å rangere oppskriften.

Populære oppskrifter akkurat nå