Scones

Scones kommer opprinnelig fra Skottland og lages med bakepulver i stedet for gjær. Scones som kjøpes i butikken eller bakeriet har gjerne en rund eller firkantet form, men opprinnelig var de rektangelformet slik som i denne oppskriften.

Vurdering

5
(2)

Du trenger:

  • 1 l hvetemel fint
  • 5 ts bakepulver
  • 2 ss sukker
  • 1/2 ts salt
  • 80 g smør
  • 4,5 dl kulturmelk

Slik gjør du:

Bland sammen det tørre. Smuldre smøret i det tørre og spe med melk.

Kna deigen lett sammen, men ikke for mye så den blir seig.

Del deigen i fire like store stykker og klapp eller kjevl hvert emne til en rund kake på ca. 15 cm i diameter.

Legg deigemnene på en stekeplate med bakepapir. Prikk emnene med en gaffel og del hvert emne i fire triangelformede stykker.

Stek på 250 grader i 10 minutter

«Scones har aldri vært enklere!»

Hva synes du om denne oppskriften?

Klikk på en stjerne for å rangere den!

Gjennomsnittlig rangering 5 / 5. Antall stemmer: 2

Ingen stemmer så langt! Bli den første til å rangere oppskriften.

Populære oppskrifter akkurat nå