Vallesuppe

Setesdalssuppe serveres sammen med lefse, eplekake eller brau (flatbrød). Suppa kan godt lages dagen før servering.

Vurdering

4.2
(251)
Slik gjør du:

Legg tørkede gule erter og byggryn i vann over natten.

Kok kjøttet i en kjele med 2,5 l vann i 1 time. Tilsett ertene og byggryna. Kok videre i 30 minutter og skjær grønnsakene i fine biter. Ha de i kjelene sammen med kjøttet, ertene og byggryna.

Ta opp kjøttet når det har kokt 2 timer, skjær det i terninger og ha det tilbake i kjelen. Kok alt i 1 time til , og suppa er klar til servering.

Foto: Anders Martinsen

Hva synes du om denne oppskriften?

Klikk på en stjerne for å rangere den!

Gjennomsnittlig rangering 4.2 / 5. Antall stemmer: 251

Ingen stemmer så langt! Bli den første til å rangere oppskriften.

Populære oppskrifter akkurat nå​