Sjokoladekake med karamell

Vurdering

4
(8)

Du trenger:

Karamellsaus:
  • 150 g brunt sukker
  • 80 g smør
  • 3 dl kremfløte
  • 1/2 ts salt

etter avkjøling:

  • 100 g smør
  • 100 g melis
Sjokoladekake:
  • 2 egg
  • 175 g sukker
  • 100 g smør
  • 1 dl melk
  • 200 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ss vaniljesukker
  • 2,5 ss kakaopulver

Slik gjør du:

Lag karamell saus: Bland sammen smør og sukker, og smelt det i en kjele. Ha i kremfløte og salt, og kok til det tykner. Ta av 2 ss karamellsaus til å ha på kaken etterpå. 

Avkjøl resten av sausen, og pisk inn melis og små terninger av romtemperert smør. Pisk til kremen blir luftig. 

Lag kaken: Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret. Bland det smeltede smøret og melk vekselvis i eggedosisen. Sikt i det tørre og bland det godt inn. 

Smør en springform på 24 cm. Ha gjerne bakepapir i bunnen av formen. Hell i røren, og stek kaken på 175 grader i 30 minutter. 

Avkjøl kaken på en rist. Smør kremen på kaken i et tykt lag og ha over karamellsaus. 

«Nydelig sjokoladekake med karamellkrem- og saus»

Hva synes du om denne oppskriften?

Klikk på en stjerne for å rangere den!

Gjennomsnittlig rangering 4 / 5. Antall stemmer: 8

Ingen stemmer så langt! Bli den første til å rangere oppskriften.

Populære oppskrifter akkurat nå​