Sjokoladekake med økologisk Lett Crème Fraîche

Vurdering

4.1
(11)

Betalt samarbeid med Rørosmeieriet 

Du trenger:

  • 200 g  hvetemel
  • 50 g kakaopulver
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 1/2 ts natron
  • 220 g sukker
  • 150 g økologisk Lett Crème Fraîche fra Rørosmeieriet
  • 1,2 dl  solsikkeolje
  • 2 egg
  • 1,7 dl økologisk Gardsmjølk fra Rørosmeieriet

 Krem:

  •  

Slik gjør du:

Varm ovnen til 180 grader. Gjør klar en kakeform på 22-24 cm.

Ha alt det tørre i en bolle og bland det godt sammen. Bland olje, egg og Lett Crème Fraîche i en annen bolle. Varm melken til ca 80 grader og bland den godt sammen med det våte.

Lag en grop i det tørre og hell den våte blandingen i gropen. Rør godt sammen til en glatt røre og ha det i en godt smurt form.

Stekes midt i ovnen i ca. 35-40 minutter. Avkjøl kaken. 

Lag kremen. Varm opp kremfløten til kokepunktet og sett den til side. Rør inn finhakket sjokolade og la den smelte i fløten. Avkjøl til romtemperatur og rør inn eggeplommene. La blandingen avkjøles i kjøleskap i et par timer.

Visp opp blandingen til den får en lys og tykk konsistens. Smør kremen på kaken.

«Saftig sjokoladekake!»

Hva synes du om denne oppskriften?

Klikk på en stjerne for å rangere den!

Gjennomsnittlig rangering 4.1 / 5. Antall stemmer: 11

Ingen stemmer så langt! Bli den første til å rangere oppskriften.

Populære oppskrifter akkurat nå