Sjokoladekake med surmelk

Vurdering

4.3
(22)

Du trenger:

  • 500 g siktet hvetemel
  • 300 g sukker
  • 5 ss kakaopulver
  • 1 ss natron
  • 8 dl kulturmelk
  • 150 g smelta smør
Sjokoladekrem:
  • 200 g smelta smør
  • 100 g mørk kokesjokolade
  • 500g melis
  • 2 ss kakaopulver
  • 1 egg

Slik gjør du:

Ha det tørre i en bolle. Rør inn surmelken først og så det smelta smøret. Hell det over i en smurt springform på 24 cm. Stek midt i ovnen på 180 grader i ca. 1 time. 

Lag sjokoladekremen. Smelt smøret og grovhakk sjokoladen. Smelt sjokoladen i smøret. Bland dette sammen med det tørre og pisk det godt sammen. Ha i egget og pisk videre. Bruk gjerne en elektrisk håndmikser. Avkjøl kaken før du tar på kremen.

Sjokoladekremen er litt tyntflytende, men tykner etterhvert. Ha kremen i kakesprøyte og dekorer kaken , eller smør kremen på kaken med en slikkepott.

«Saftig og enkel kake!»

Hva synes du om denne oppskriften?

Klikk på en stjerne for å rangere den!

Gjennomsnittlig rangering 4.3 / 5. Antall stemmer: 22

Ingen stemmer så langt! Bli den første til å rangere oppskriften.

Populære oppskrifter akkurat nå​