Sjokoladeostekake

Ostekake med sjokolade er fantastisk godt. Dessuten er den like enkel å lage som vanlig ostekake.

Vurdering

4.2
(9)

Du trenger:

  • 200 g digestive kjeks
  • 100 g smør
  • 1 ts kakaopulver
  • 100 g mørk sjokolade
  • 300 g seterrømme
  • 600 g kremost naturell
  • 2 ss hvetemel
  • 200 g melis
  • 3 egg
  • frøene fra en vaniljestang eller 2 ts vaniljesukker
  • finraspet skall fra en lime (bare det grønne

Slik gjør du:

Kjør kjeksene i en foodprocessor. Smelt smøret og rør det inn i de knuste kjeksene sammen med kakaopulveret.

Ha en smurt rund springform som er 22 cm diameter og trykk kjeksblandingen ned i bunnen på formen. Press kjeksblandingen ca. 4 cm oppover sidene på formen. Sett bunnen i kjøleskapet, mens du lager fyllet.

Smelt sjokoladen i et vannbad. Tilsett 150 g rømme og rør den godt sammen med den smeltede sjokoladen.

Ha kremost, melis, mel, vaniljefrø og resten av rømmen ( 150 g) i en annen bolle. Rør det godt sammen med en elektrisk visper. Tilsett så ett og ett egg mens du visper. Rør tilslutt inn finraspet limeskall.

Ha 2/3 deler av kremostmassen i kakeformen oppå kjeksbunnen. Bland resten av kremostblandingen sammen med sjokoladeblandingen. Hell dette i formen over kremostmassen.

Stek på 180 grader i 50 minutter. La kaken avkjøles og sett den i kjøleskapet over natten.

Sikt litt kakaopulver over kaken og server med friske bær.

«Fantastisk god sjokoladeostekake!»

Hva synes du om denne oppskriften?

Klikk på en stjerne for å rangere den!

Gjennomsnittlig rangering 4.2 / 5. Antall stemmer: 9

Ingen stemmer så langt! Bli den første til å rangere oppskriften.

Populære oppskrifter akkurat nå