Smørbakt laks med honning og hvitløk

Denne må du prøve! Smørbakt laks med honning og hvitløk er fantastisk godt. En herlig hverdagsoppskrift som løfter fiskemiddagen til nye høyder!

Vurdering

4.1
(112)

Du trenger:

  • 600 g laks
  • 1 dl smeltet smør
  • 1 ss flytende honning
  • 6 hvitløkfedd
  • saft fra en halv sitron
  • 3 ss hakket persille
  • salt og pepper etter smak
  • 12 asparges

 

 

Slik gjør du:

Sett stekeovnen på 190 grader.

Smelt smøret forsiktig. Finhakk hvitløk og persille, og ha det i smøret. Rør i honning, salt, pepper og sitron. Ha laksen i en ildfast form og hell over sausen. Stek i ca. 12 minutter.

Kutt av de nederste 3 cm på aspargesene. Legg aspargesene i kokende vann og la de koke 1-2 minutter. Ta aspargesene opp av vannet og kutt de i biter. Ha aspargesbitene i den ildfaste formen før servering.

Dersom  du ønsker en saus med mer smak så kan du ha i litt soyasaus eller chilisaus. Server med potetmos eller kokte poteter. 

«Laks og asparges passer perfekt sammen!»

Hva synes du om denne oppskriften?

Klikk på en stjerne for å rangere den!

Gjennomsnittlig rangering 4.1 / 5. Antall stemmer: 112

Ingen stemmer så langt! Bli den første til å rangere oppskriften.

Populære oppskrifter akkurat nå​