Smørbakt laks med honning og hvitløk

Vurdering

4.2
(40)

Du trenger:

  • 600 g laks
  • 1 dl smeltet smør
  • 1 ss flytende honning
  • 6 hvitløkfedd
  • saft fra en halv sitron
  • 3 ss hakket persille
  • salt og pepper etter smak
  • 12 asparges

 

 

Slik gjør du:

Sett stekeovnen på 190 grader.

Smelt smøret forsiktig. Finhakk hvitløk og persille, og ha det i smøret. Rør i honning, salt og pepper.

Ha laksen i en ildfast form og hell over sausen. Stek i ca. 12 minutter.

Kutt av de nederste 3 cm på aspargesene. Legg aspargesene i kokende vann og la de koke 1-2 minutter. Ta aspargesene opp av vannet og kutt de i biter. Ha aspargesbitene i den ildfaste formen før servering.

Dersom  du ønsker en saus med mer smak så kan du ha i litt soyasaus eller chilisaus. Server med potetmos eller kokte poteter. 

«Laks og asparges passer perfekt sammen!»

Hva synes du om denne oppskriften?

Klikk på en stjerne for å rangere den!

Gjennomsnittlig rangering 4.2 / 5. Antall stemmer: 40

Ingen stemmer så langt! Bli den første til å rangere oppskriften.

Populære oppskrifter akkurat nå