Du trenger:
- 50 g hvetemel
- 2,5 dl melk
- 650 g hvetemel
- 110 g sukker
- 8 g tørrgjær
- 1 dl melk
- 2 dl egg
- 180 g smør
Vaniljekrem:
- 1,25 dl melk
- 1,25 dl fløte
- 50 g sukker
- 15 g maisenna
- 1/2 vaniljestang eller 1 ss vaniljesukker
- 2 eggeplommer
Slik gjør du:
Bland sammen 50 g hvetemel og 2,5 dl melk. Varm det opp mens du rører til en tykk saus. Avkjøl. Bland inn resten av ingrediensene, bortsett fra smøret. Ha alt i en kjøkkenmaskin med eltekrok. Elt deigen i 10 minutter.
Del smøret i terninger. Ha smøret i deigen og elt ca. 5 minutter til. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse i ca. 1 time.
Del deigen opp i ca. 22 emner. Trill emnene til runde boller og legg de på et stekebrett med bakepapir. Klem bollene flate, og hev ca. 1 time under et klede.
Lag vaniljekrem. Ha alle ingrediensene i en kjele og varm opp under omrøring til det tykner. Ta kjelen av platen med en gang det begynner å tykne.
Trykk en grop i hver bolle og ha i vaniljekrem. Stek midt i ovnen på 225 grader i c.a ti minutter.
Ha gjerne på melisglasur og kokosmasse.