Skoleboller(tangzhong)

Vurdering

4.3
(65)

Du trenger:

  • 50 g hvetemel
  • 2,5 dl melk
  • 650 g hvetemel
  • 110 g sukker
  • 8 g tørrgjær
  • 1 dl melk
  • 2 dl egg
  • 180 g smør
Vaniljekrem:
  • 1,25 dl melk
  • 1,25 dl fløte
  • 50 g sukker
  • 15 g maisenna
  • 1/2 vaniljestang eller 1 ss vaniljesukker
  • 2 eggeplommer

Slik gjør du:

Bland sammen 50 g hvetemel og 2,5 dl melk. Varm det opp mens du rører til en tykk saus. Avkjøl. Bland inn resten av ingrediensene, bortsett fra smøret. Ha alt i en kjøkkenmaskin med eltekrok. Elt deigen i 10 minutter. 

Del smøret i terninger. Ha smøret i deigen og elt ca. 5 minutter til. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse i ca. 1 time. 

Del deigen opp i ca. 22 emner. Trill emnene til runde boller og legg de på et stekebrett med bakepapir. Klem bollene flate, og hev ca. 1 time under et klede.

Lag vaniljekrem. Ha alle ingrediensene i en kjele og varm opp under omrøring til det tykner. Ta kjelen av platen med en gang det begynner å tykne. 

Trykk en grop i hver bolle og ha i vaniljekrem. Stek midt i ovnen på 225 grader i c.a ti minutter.

Ha gjerne på melisglasur og kokosmasse.

«Saftige boller med vaniljekrem!»

Hva synes du om denne oppskriften?

Klikk på en stjerne for å rangere den!

Gjennomsnittlig rangering 4.3 / 5. Antall stemmer: 65

Ingen stemmer så langt! Bli den første til å rangere oppskriften.

Populære oppskrifter akkurat nå​