Sosekjøtt

Sosekjøtt er tradisjonsrik vestlandskost som smaker helt nydelig.

Vurdering

4.2
(90)
Slik gjør du:

Skjær kjøttet i stykker på ca. 4×4 cm, og brun det godt i en panne. Legg kjøttet på en tallerken . Skjær løken i skiver og brun det i panna i ca. 5 minutter.

Lag sausen. Smelt smøret i en gryte og ha i melet. La det steke til det får en nøttebrunfarge. Rør hele tiden så ikke det brenner seg. Ha i litt og litt vann under omrøring og rør godt til en klumpfri saus.Ha i krydder, salt og pepper.

Tilsett kjøttet og løken, og  la det småkoke under lokk i minst 2 timer. Ønsker du en tykkere saus så kan du blande 1 ss hvetemel i litt vann og røre inn i sausen. Server med kokte poteter, gulrøtter og ertestuing.

«Nydelig tradisjonsrett frå Vestlandet !»

Hva synes du om denne oppskriften?

Klikk på en stjerne for å rangere den!

Gjennomsnittlig rangering 4.2 / 5. Antall stemmer: 90

Ingen stemmer så langt! Bli den første til å rangere oppskriften.

Populære oppskrifter akkurat nå​