Speltbrød

Spelt er en gammel kornart med god smak som har en annen glutensammensetning enn hvete. Det er mer skånsomt mot magen og smaker nydelig.
oppskrift margit dale speltbrød

Vurdering

4.1
(97)
Slik gjør du:

Ha melet i en bolle sammen med salt og gjær. Varm opp vann og appelsinjuice til 38 grader. Ha væsken i melet og rør godt sammen.

Ha litt mel på bordet og kna deigen lett i ca. 3 minutter. Tilfør litt mer mel dersom deigen blir klissete. Sett deigen til heving under et klede, og la den heve til dobbel størrelse det tar en til to timer.

Hvelv deigen på bakebordet og del den i to. Form brødene og ha de i to former  på ca 30 cm som er kledd med bakepapir. Heves i formen 30 minutter.

Stek brødet midt i ovnen på 200 grader i ca. 35-40 minutter.

«Litt appelsinjuice i deigen gir ekstra godt resultat!»

Hva synes du om denne oppskriften?

Klikk på en stjerne for å rangere den!

Gjennomsnittlig rangering 4.1 / 5. Antall stemmer: 97

Ingen stemmer så langt! Bli den første til å rangere oppskriften.

Populære oppskrifter akkurat nå​