Suksesskake

Suksesskake, gul kake, suksessterte – uansett hvilket navn, så er denne kaken en definitiv klassiker. Og klassikere har jo blitt klassikere av en grunn. Det finnes et utall varianter av denne kaken, og her har du min. Jeg synes den er fantastisk. Mange opplever at kremen blir rennende når de lager en variant av klassikeren. I denne oppskriften finner du trikset som gir deg en perfekt krem som er fast og fin.

Vurdering

4.1
(7)
Slik gjør du:

Finmal mandlene.

Pisk eggehvitene stive. Ha i melisen og pisk litt til. Vend mandlene godt inn i røren med en slikkepott.

Ha røren i en smurt form på 27 cm, og stek på 160 grader i 38 minutter. La kaken avkjøles i formen.

Imens kaken avkjøles lager du kremen. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Kok opp eggeplommer, fløte, vaniljefrø og sukker under stadig omrøring. La kremen være på kokepunktet til den tykner. Dette tar ca ti minutter. Sett kremen til avkjøling.

Trikset for og få en stiv krem, er å avkjøle kremen til romtemperatur før du pisker inn romtemperert smør. Del smøret i terninger. Pisk inn litt og litt smør. Nå skal kremen være stiv.

Når mandelbunnen er helt avkjølt tar du og løsner den fra formen. Dersom det virker som om bunnen går i stykker kan du fryse den i ti minutter og så løsne bunnen forsiktig fra formen .

Legg bunnen på et fint fat og fordel kremen på toppen av kaken.

«Suksesskake er en klassiker som aldri går av moten!«

Hva synes du om denne oppskriften?

Klikk på en stjerne for å rangere den!

Gjennomsnittlig rangering 4.1 / 5. Antall stemmer: 7

Ingen stemmer så langt! Bli den første til å rangere oppskriften.

Populære oppskrifter akkurat nå