Surdeigsboller med Nutella

Jeg har fått surdeigsdilla, og forsøker meg stadig på nye oppskrifter. Surdeig gir ikke "bare" nydelige brød. Det passer også godt til søtbakst. Surdeigsboller med Nutella faller i smak hos både store og små. Prøv du også!

Vurdering

5
(2)

Du trenger:

  • 40 g surdeig
  • 50 g smør
  • 250 g siktet speltmel
  • 70 g sukker
  • 1,5 dl melk 
  • ca. 80 g Nutella

Slik gjør du:

Smelt smøret, ha i melk og avkjøl til 25 grader. Bland det tørre i det våte, og elt i kjøkkenmaskin til en smidig deig. Elt på laveste hastighet i ca. 4 minutt.

La deigen heve under plast i 4-5 timer. Kjevl ut deigen til et rektangel på ca. 40×30 cm. Smør på Nutella. Rull deigen sammen og del den i 12 like store biter.

Ha de på en stekeplate med bakepapir, etterhev bollene under plast eller klede i ca. 30 minutter. Stek på 235 grader i ca. 12 minutter.

«Supergode surdeigsboller med Nutella!»

Hva synes du om denne oppskriften?

Klikk på en stjerne for å rangere den!

Gjennomsnittlig rangering 5 / 5. Antall stemmer: 2

Ingen stemmer så langt! Bli den første til å rangere oppskriften.

Populære oppskrifter akkurat nå