Surdeigsbrød med spelt

Herlig surdeigsbrød med spelt. Mitt favorittbrød.

Vurdering

4.7
(6)

Du trenger:

  • 400 g siktet speltmel
  • 200 g sammalt speltmel
  • 10 g salt
  • 150 g surdeig
  • 4 dl vann 

Slik gjør du:

Bland alt det tørre i en bolle. Varm vannet til 37 grader. Bland vannet i det tørre og tilsett surdeigen.

Kna deigen ca. 3 minutter. Ha litt mer mel på bakebordet dersom deigen er klissete. Deigen skal være litt løs, så ikke tilsett for mye mel.

Ha deigen tilbake bollen, dekk til med plast og la den heve i romtemperatur over natten.

Ha deigen i en brødform eller form den til et brød. Stek på 250 grader i 20 minutter. Skru ned temperaturen til 180 grader og stek i ca. 10 minutter til.

Husk å legge av 150 gram av deigen. Da har du surdeig til neste gang du skal bake.

«Enkelt og  godt surdeigsbrød!»

Hva synes du om denne oppskriften?

Klikk på en stjerne for å rangere den!

Gjennomsnittlig rangering 4.7 / 5. Antall stemmer: 6

Ingen stemmer så langt! Bli den første til å rangere oppskriften.

Populære oppskrifter akkurat nå