Torsk med gulrotmos og persillesaus

Torsk er fantastisk godt, og når den tilberedes som i denne oppskriften blir den uimotståelig god. Dette er min beste oppskrift på torsk. Prøv den!
oppskrift margit dale skrei

Vurdering

4.2
(83)
Slik gjør du: 

Lag potetene. Vask potetene, tørk de og  del de opp i båter. Du trenger ikke å skrelle potetene. Legg potetbåtene på en plate med bakepapir. Ha over olivenolje og bland godt sammen. Dryss over ønsket mengde salt. Stek i 15-20 minutter på 220 grader i varmluft.

Lag persillesausen. Kok vannet opp. Skjær smøret i terninger. Ta kjelen av plata og pisk det godt inn vannet. Finhakk persille og ha det i kjelen.

Lag gulrotmosen. Skrell gulrøtter, hvitløk og ingefær  og ha de i en kjele med vann. Kok til de er møre. Sil  av vannet og ha det i en blender sammen med fløte og smør, kjør til en helt fin pure . Smak den til med salt.

Skrell av det ytterste laget av sjalottløkene og stek de hele i en panne med smør på lav varme. Sjalottløkene skal steks til de får farge og blir myke. Dette tar 10-15 minutter.

Stek bacon. Kutt baconet opp i små terninger og stek de sprø. Legg de over på matpapir og la fettet renne av.

Stek fisken. Ha salt på torsken og stek i olje på ganske høy varme i et par minutter. Tilsett så 3 -4 ss smør og stek videre noen minutter. Øs stekesjy fra pannen over fisken mens den steker. Ikke stek for lenge. Når den flaker seg er den ferdig.

Monter retten med gulrotpure i bunnen, legg et fiskestykke oppå gulrotpureen og ha bacon på toppen. Hell over litt persillesaus og server med stekte poteter.

Hva synes du om denne oppskriften?

Klikk på en stjerne for å rangere den!

Gjennomsnittlig rangering 4.2 / 5. Antall stemmer: 83

Ingen stemmer så langt! Bli den første til å rangere oppskriften.

Populære oppskrifter akkurat nå​