Torsk med spinat

Vurdering

4.9
(9)

Du trenger:

  • 800 g torskefilet
  • 200 g spinat
  • 2 hvitløkfedd
  • 2 ss smør
Saus:
  • 1 liten gul løk
  • 2 ss smør
  • 2,5 dl melk
  • 1 ss hvetemel
  • 2 dl fløte
  • 2 eggeplommer
  • 1 ts salt
  • 8 ss revet parmesan
  • 4 ss smør

 

Slik gjør du:

Del opp torskefileten i porsjonsstykker. Kutt de grove stilkene av spinaten, del den opp i mindre biter og legg den i bunnen av en ildfast form.
 
Lag sausen. Finhakk løken og fres den blank i en gryte med smør. Finhakk hvitløken og ha den i gryta sammen med melet. Hell i litt og litt melk, mens du rører med en visp. Ha i fløten og saltet. Rør godt til en klumpfri saus og kok et par minutter.
 
Avkjøl litt og rør inn eggeplommene og 4 ss parmesan. Ha noen smørklatter og resten av parmesanosten oppi sausen.

Legg så fiskestykkene oppå spinaten i formen og hell sausen over.
 
Stek på 180 grader midt i ovnen i ca. 12 minutter
«Spennende Sitat!»

Hva synes du om denne oppskriften?

Klikk på en stjerne for å rangere den!

Gjennomsnittlig rangering 4.9 / 5. Antall stemmer: 9

Ingen stemmer så langt! Bli den første til å rangere oppskriften.

Populære oppskrifter akkurat nå​