Tortilla med marinert oksekjøtt

Vurdering

4.4
(9)

Du trenger:

  • 600 g oksekjøtt
  • 4 ss soyasaus
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ts pepper
  • 1/2 lime
  • 3 ss olje
  • 100 g salat
  • 2 rødløk
  • reddiker og kidney bønner
Tortilla:
  • 550 g siktet hvetemel
  • 75 g smør
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 220 g vann
Salsa:
  • 2 tomater
  • 1 chili
  • 1 gul løk
  • 1 kvast koriander
  • 1/2 lime

Slik gjør du:

Skjær oksekjøtt opp i små terninger og legg de i en bolle. Ha over soyasaus, olje, finhakka hvitløk, saften fra en halv lime og pepper. Bland det god sammen og la det stå på benken mens du lager lefsene.

Tortilla: Ha melet i en bolle og smuldre i smøret. Ha i salt og bakepulver, og bland det godt. Kok opp vannet og hell det i melet. Bland sammen til en smidig deig. 

Del deigemnet opp i ca. 12 biter og form de til runde baller. La deigen hvile i minst 30 minutter. Kjevl de runde og tynne, og stek de i varm panne i ca. 1 minutt på hver side. Legg lefsene i et kjøkkenhåndkle. Da holder de seg myke. 

Salsa: Finhakk tomat, løk, chili og koriander. Ha det i en bolle og klem over lime. Smak til med salt og pepper. 

Stek kjøttet og skjær opp rødløk og reddiker i tynne skiver. Fyll lefsene med kjøtt, salat, salsa, rødløk, bønner og reddiker. Du kan også ha på rømme, ost og avokado.

Tips: Ha skivet reddik og rødløk i en bolle og ha masse limesaft over. La det stå i 20 minutter. Det smaker fantastisk!

Oksekjøttet kan byttes ut med svin, kylling, reker, fisk eller bønner. 

«Friskt og godt!»

Hva synes du om denne oppskriften?

Klikk på en stjerne for å rangere den!

Gjennomsnittlig rangering 4.4 / 5. Antall stemmer: 9

Ingen stemmer så langt! Bli den første til å rangere oppskriften.

Populære oppskrifter akkurat nå​