Du trenger:
- 600 g oksekjøtt
- 4 ss soyasaus
- 2 fedd hvitløk
- 1 ts pepper
- 1/2 lime
- 3 ss olje
- 100 g salat
- 2 rødløk
- reddiker og kidney bønner
Tortilla:
- 550 g siktet hvetemel
- 75 g smør
- 1 ts bakepulver
- 1 ts salt
- 220 g vann
Salsa:
- 2 tomater
- 1 chili
- 1 gul løk
- 1 kvast koriander
- 1/2 lime
Slik gjør du:
Skjær oksekjøtt opp i små terninger og legg de i en bolle. Ha over soyasaus, olje, finhakka hvitløk, saften fra en halv lime og pepper. Bland det god sammen og la det stå på benken mens du lager lefsene.
Tortilla: Ha melet i en bolle og smuldre i smøret. Ha i salt og bakepulver, og bland det godt. Kok opp vannet og hell det i melet. Bland sammen til en smidig deig.
Del deigemnet opp i ca. 12 biter og form de til runde baller. La deigen hvile i minst 30 minutter. Kjevl de runde og tynne, og stek de i varm panne i ca. 1 minutt på hver side. Legg lefsene i et kjøkkenhåndkle. Da holder de seg myke.
Salsa: Finhakk tomat, løk, chili og koriander. Ha det i en bolle og klem over lime. Smak til med salt og pepper.
Stek kjøttet og skjær opp rødløk og reddiker i tynne skiver. Fyll lefsene med kjøtt, salat, salsa, rødløk, bønner og reddiker. Du kan også ha på rømme, ost og avokado.
Tips: Ha skivet reddik og rødløk i en bolle og ha masse limesaft over. La det stå i 20 minutter. Det smaker fantastisk!
Oksekjøttet kan byttes ut med svin, kylling, reker, fisk eller bønner.