Vannbakkels med bringebærkrem og sjokoladelokk

Vurdering

5
(3)

Du trenger:

  • 2,5 dl vann
  • 125 g smør
  • 125 g mel
  • 3- 4 egg
Bringebærkrem:
  • 3 dl fløte
  • 1,5 ss sukker
  • 6 ss bringebærsyltetøy
Sjokoladetrekk:
  • 1 ss kokosfett/ delfiafett
  • 100 g sjokolade

Slik gjør du:

Kok opp smør og vann i en kjele. Sikt melet først og ha alt samtidig oppi kjelen, mens den fortsatt står på plata. Rør til deigen samler seg og slipper bunnen. Ta kjelen av plata og avkjøl den litt.

Halvpisk ett egg om gangen i en bolle, og rør så litt og litt inn i deigen. Det er viktig å være forsiktig, så ikke det ikke kommer for mye egg i deigen på en gang. Deigen må ikke bli så tynn at den flyter utover. Når deigen har riktig konsistens lager du runde emner med to dessertskjeer. Du kan og bruke en sprøytepose og lage fine topper. Ha deigen på en stekeplate med bakepapir. De hever mye under steking så ha god avstand mellom dem.

Stekes midt i ovnen på 200 grader i 20-25 minutter. Når vannbakkelsene er ferdig stekt så skal de avkjøles på en rist.

Ha sukker i fløten og pisk kremen stiv. Vend inn bringebærsyltetøyet.

Ha kokosfettet i en liten kjele og smelt det på svak varme. Tilsett grovhakket sjokolade og rør til det har blandet seg sammen.

Skjær bollene i to. Dypp lokket i sjokoladen og la det stivne. Fyll vannbakkels med bringebærkrem og legg lokket på toppen.

«Drømmedessert!»

Hva synes du om denne oppskriften?

Klikk på en stjerne for å rangere den!

Gjennomsnittlig rangering 5 / 5. Antall stemmer: 3

Ingen stemmer så langt! Bli den første til å rangere oppskriften.

Populære oppskrifter akkurat nå​