Verdens beste kake

Vurdering

4.3
(95)

Du trenger:

Mandelbunn:
  • 5 egg
  • 4 dl melis
  • 2 ts bakepulver
  • 5 dl mandler
Sjokolademousse:
  • 200 g mørk sjokolade
  • 3 dl kremfløte
  • 1/2 dl kaffe
  • 4 ss melis
  • 4 eggeplommer
Sjokoladetrekk:
  • 50 g mørk kokesjokolade
  • 1/2 dl kremfløte
  • 2 ss hakka nøtter

Slik gjør du:

Kjør mandler, bakepulver og halvparten av melisen i en blender til mandlene er finmalte.
 
Pisk eggene til eggedosis sammen med resten av melisen. Vend så mandelblandingen inn i eggedosisen. Kle en springform på 24-26 cm med bakepapir. Hell røren i formen og stek på 160 grader i ca. 45 minutter. Avkjøl bunnen i formen. Trykk kaken litt ned så den får en jevn overflate.
 

Lag sjokolademoussen. Ha melis i fløten og pisk den stiv. Smelt sjokoladen i vannbad og avkjøl den litt, men pass på at den ikke stivner. Pisk så inn en og en romtemperert eggeplomme til du får en glatt krem. Rør inn kaffen og vend inn kremen i sjokoladeblandingen. Ha over sjokolademoussen på den avkjølte bunnen. La den stå kaldt i minst 3 timer til den er stiv.

Lag sjokoladetrekket. Grovhakk sjokoladen. Varm fløten til kokepunktet. Hell fløten over sjokoladen. La det stå 2 minutter og rør den glatt. Avkjøl til romtemperatur og hell det over kaken. Når sjokoladetrekket har stivnet kan du pynte med hakka pistasjnøtter eller krokan.

«Supergod kake med mandelbunn og sjokolademousse!»

Hva synes du om denne oppskriften?

Klikk på en stjerne for å rangere den!

Gjennomsnittlig rangering 4.3 / 5. Antall stemmer: 95

Ingen stemmer så langt! Bli den første til å rangere oppskriften.

Populære oppskrifter akkurat nå​