Viltgryte med økologisk Lett Crème Fraîche

Vurdering

4.3
(4)

Betalt samarbeid med Rørosmeieriet

Du trenger:

  • 1 løk
  • 2 ss økologisk smør fra Rørosmeieriet
  • 1,2 kg renskåret reinsdyrkjøtt fra lår eller bog
  • 1 l viltkraft
  • 250 ml Lett Crème Fraîche fra Rørosmeieriet
  • 4–5 skiver brun geitost
  • 3 ss soyasaus
  • 150 g sopp
  • 1 ss økologisk smør fra Rørosmeieriet
  • salt
  • pepper
  • hvetemel (eller maisenna)

Slik gjør du:

Finhakk løken og stek den myk og blank i smør. Skjær kjøttet i passe store terninger, og brun det sammen med løken. Smak til med salt og pepper.

Slå det brunede kjøttet og løken over i en jerngryte. Hell over viltkraft, og la det småkoke i ca. 1 time.

Tilsett Lett Crème Fraîche og geitost, og jevn sausen med hvetemel eller maisenna til den er passe tykk. La det koke i 30 minutter.

Ha soppen i en tørr panne og stek til den har væsket seg og blitt tørr igjen. Bland inn 1 ss smør i soppen og ha den i gryta rett før servering. Smak til med salt og pepper.

Server med poteter og rørte tyttebær.

«Så enkelt og godt!» 

Hva synes du om denne oppskriften?

Klikk på en stjerne for å rangere den!

Gjennomsnittlig rangering 4.3 / 5. Antall stemmer: 4

Ingen stemmer så langt! Bli den første til å rangere oppskriften.

Populære oppskrifter akkurat nå