Du trenger:
- 3 dl melk
- 8 g tørrgjær
- 1 egg
- 30 g sukker
- 8 g salt
- 450 g siktet hvetemel
- 80 g smør
- 1 egg til pensling
- 2 ss sesamfrø til toppen
Slik gjør du:
Varm opp melka til 37 grader. Tilsett tørrgjær og egg, og rør det sammen.
Ha mel, sukker og salt i en bolle, og hell i melkeblandingen. Kjør det i en kjøkkenmaskin med eltekrok på lav hastighet i ca. 5 minutter. Skjær romtemperert smør i terninger og ha det i deigen. Elt deigen i ca. 5 minutter til den er seig og smidig.
Hev til dobbelt størrelse med et klede over. Det tar ca. 2 timer. Del deigen i 12 emner, trill de runde og legg de på en stekeplate med bakepapir. Trykk deigemnene flate og la de heve i ca 40. minutter.Pensle med egg og strø på sesamfrø.
Stek midt i ovnen på 200 grader i ca. 20 minutter.