Du trenger:
- 4 kyllingfileter
- 4 hamburgerbrød
- 150 g salat
- 1 rødløk
- 8 skiver sylteagurk
- 4 ss majones
Panering:
- 1 egg
- 1 dl hvetemel
- 1 ts salt
- 4 dl brødrasp/strøkavring
- 4 ss solsikkeolje eller annen nøytral olje
- 2 ss smør
Slik gjør du:
Legg kyllingfiletene mellom to lag matpapir. Bank filetene tynne med en kjøtthammer eller noe annet som er egnet til å banke med.
Ha mel og salt i en bolle. Visp egget i en bolle og ha brødrasp eller strøkvaring i en tredje tredje bolle. Vend kyllingfiletene i mel først, så i egg og til slutt i brødrasp/strøkavring.
Stek kyllingfileten på middels høy varme i en stekepanne med litt solsikkeolje og smør. Skru ned temperaturen etter hvert og etterstek på svak varme i noen minutter.
Ha majones på hamburgerbrødet og legg på salat, rødløk, sylteagurk og kyllingschnitzel.
Server gjerne med stekte båtpoteter og spicy tomatsalsa eller ketsjup.