Du treng:
- 700 g kyllingfilet
- 2 ss olje
- 100 g spekeskinke
- 2 stk. romanosalat (eller hjartesalat)
- 200 g loff utan skorpe
- 2 ss smør
Dressing
- 2 eggeplommer
- 1,5 dl olivenolje
- 130 g parmesan
- ½ sitron
- 1 ts dijonsennep
- 2 ts soyasaus
- 1 fedd kvitlauk
- ½ ts pepar
- salt etter smak
Slik gjer du:
Steik kyllingfiletane i olje i ei panne.
Skjer loffen i terningar, og steik på svak varme med smør til terningane vert sprø og gylne.
Vask og kutt salaten i passelege bitar.
Skjer spekeskinka i bitar og sprøsteik henne i ei panne.
Lag dressingen. Pisk 2 eggeplommer med stavmiksar i behaldaren eller bruk ein visp. Spe med olje medan du vispar. Ha så i finraspa parmesan, sitronsaft, finhakka kvitlauk, dijonsennep, soyasaus og pepar. Rør det godt saman. Smak til med salt.
Legg salaten på ein tallerken og ha over dressingen. Skjer kyllingfiletane i passelege skiver. Legg kyllingskivene og brødkrutongane på salaten, og ha på den sprøsteikte spekeskinka til slutt.
«Min beste oppskrift på cæsarsalat!»
