Vurdering

4.6
(73)

Delfiakake

Delfiakake er ein joleklassiker! Den mektige konfektkaka er enkel å lage og held seg lenge.

Du trenger:

  • 300 g delfiafett
  • 300 g mørk sjokolade
  • 6 ss kaffe
  • 3 egg
  • 3 ss sukker
  • 200 g lys kjeks (f.eks. Mariekjeks eller glutenfrie havrekjeks)
  • 300 g marsipan
  • 200 g gelétopper

Slik gjør du:

Smelt delfiafettet på svak varme. Bryt opp sjokoladen og ha den i det smeltede delfiafettet. Rør godt til alt er smeltet. 

Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland sjokoladen og delfiafettet godt inn i eggedosisen. 

Kle en brødform på ca. 1,5 liter med bakepapir. Kutt marsipanen i skiver. Hell sjokolade i bunnen av formen og legg så kjeks, sjokoladeblanding og marsipan lagvis. Avslutt med sjokoladeblanding. Det er viktig å jobb litt fort slik at  sjokoladen ikke stivner. 

Pynt med gelétopper og sett kaken i kjøleskapet. Oppbevar kaken i plast i kjøleskapet. Da er den holdbar i minst fire uker.

Server kaken i tynne skiver.  

«En juleklassiker!»

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.6 / 5. Antall stemmer: 73

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter